Een ongeluk zit in een klein hoekje! Soms door een vervelende samenloop van omstandigheden waar niemand schuld aan heeft, maar helaas ook regelmatig door onoplettendheid of nalatigheid van een ander. Loopt u letsel op door toedoen van een ander? Bijvoorbeeld omdat u als voetganger op het zebrapad wordt aangereden of in het park door een loslopende hond gebeten wordt? Dan heeft u recht op een schadevergoeding bij letselschade. Hoe het proces van letselschade claimen verloopt, leggen we u graag uit in deze blog! Wilt u liever direct contact met ons op nemen? Dat mag natuurlijk ook!
Wat betekent letselschade?
Of u nu wordt aangereden in het verkeer, een beet krijgt van een hond of slachtoffer bent van een bedrijfsongeval – wanneer u letsel oploopt door toedoen van een ander, heeft u letselschade. U maakt immers (medische) kosten, heeft pijn en ervaart wellicht ook psychische klachten. Al deze schade kunt u verhalen op degene die verantwoordelijk is voor uw ongeval – mits deze partij aansprakelijk gesteld kan worden.
Daar hoeft u zelf echter niet mee aan de slag te gaan, dat doen wij voor u. Er komt namelijk een heleboel papierwerk kijken bij deze aansprakelijkheidsstelling en u heeft uw handen al vol aan uw eigen herstel. Met het oog op uw schadevergoeding is het wel aan te raden om zo snel mogelijk contact met ons letselschadebureau op te nemen en te starten met het verzamelen van bewijsvoering. Hoe sneller u daarmee begint, hoe groter de kans op een maximale schadevergoeding bij letselschade.
Tegenpartij aansprakelijk stellen
Belangrijk voor het aansprakelijk stellen van de tegenpartij is in eerste instantie bewijs dat het letsel dat u ervaart een direct gevolg is van het ongeval waarvoor u de tegenpartij verantwoordelijk stelt. Bent u aangereden en krijgt u vlak daarna last van uw nek, kunt u zich minder goed concentreren en slaapt u slechter? Dan heeft u wellicht een whiplash. Alleen een arts kan deze diagnose stellen op basis van de toedracht van het ongeval en uw klachten. Deze kan voor u een verklaring schrijven, die voor onze letselschadespecialisten van groot belang is om de tegenpartij aansprakelijk te stellen.
Hetzelfde geldt natuurlijk wanneer u ander letsel oploopt, zoals een beet van een hond of een gebroken been ten gevolge van een bedrijfsongeval. In dat laatste geval kan de werkgever vaak aansprakelijk gesteld worden. Omdat u een persoonlijke band heeft met uw werkgever en wellicht ook na het ongeval weer prettig samen wilt kunnen werken, kan het u een vervelend gevoel geven uw werkgever aansprakelijk te stellen. Onze juristen doen er dan ook alles aan om uw schadeclaim zorgvuldig en helder af te ronden, zodat zowel u als uw werkgever hier een prettig gevoel bij ervaren. Natuurlijk doen zij wel hun best om voor u de maximale schadevergoeding te claimen, want dat is waar u recht op heeft.
Sterk in het verhalen
van uw letselschade
Schadevergoeding bij letselschade claimen
Tevens weten onze juristen precies welke letselschade u kunt claimen en welke bewijzen u daarvoor moet overleggen. Neem daarom zo snel mogelijk na het ongeval contact met ons op, zodat u alle facturen en nota’s die u ontvangt direct naar ons kunt doorsturen. Onze letselschadespecialisten zorgen er dan voor dat uw letselschadetraject meteen in werking wordt gezet. Om welke facturen het precies gaat, is afhankelijk van uw situatie. Veelvoorkomende kosten zijn uiteraard medische
kosten zoals rekeningen van het ziekenhuis, de apotheek en uw fysiotherapeut. Maar ook andere kosten kunt u verhalen op de tegenpartij. Alle kosten die u niet had gemaakt als u geen ongeval had gehad, behoren tot uw materiële schade. Denk daarbij aan de reparatie van uw auto, tickets voor het openbaar vervoer (omdat u geen auto meer heeft of wegens uw medische situatie niet kunt autorijden), kapotte kleding, een nieuwe bril, aanpassingen in huis, etc.
Onze service
Gratis
Wij kunnen u kosteloos helpen bij het verhalen van uw schade. Wij verhalen onze kosten rechstreeks op de de verzekeraar van de wederpartij, waardoor u niet later verrast wordt door kosten voor rechtsbijstand.
Duidelijke communicatie
Graag geven wij helder en duidelijk advies. Mochten er onverhoopt vragen zijn dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Ons kantoor gaat met de tijd, dat betekent dat u uw vragen ook per Whatsapp kunt toezenden.
Intake
Onze juristen bespreken graag met u geheel vrijblijvend uw zaak. Omdat wij u graag zien en kennis met u maken, kunt u kosteloos op kantoor langs komen om het door u overkomen ongeval te bespreken. Zo zorgen wij ervoor dat uw zaak meteen goed wordt opgepakt.
Maximale vergoeding
Onze juristen zullen er aan doen om de maximale vergoeding eruit te halen, zodat u een vergoeding krijgt waar u recht op heeft.
Betrokken letselschadejurist
U heeft bij ons kantoor één aanspreekpunt en dat is de jurist die uw dossier behandelt. Daardoor zorgen wij ervoor dat onze jursisten betrokken en volledig op de hoogte zijn van uw zaak.
Heel Nederland
Ons kantoor is gevestigd in Amsterdam en in Utrecht. Dat betekent dat wij vanaf deze steden u in heel Nederland kunnen bedienen. Indien gewenst of noodzakelijk komen onze juristen bij u thuis langs om uw zaak te bespreken.
Immateriële schade claimen
Naast materiële schade, ondervindt u meestal ook immateriële schade. Deze schade valt niet aan te tonen door middel van facturen en bonnetjes, omdat deze – zoals de naam al zegt – immaterieel is. Het is de emotionele schade die u oploopt ten gevolge van het ongeval. De pijn die u ervaart vanwege uw letsel, de nachtmerries die u heeft, de angst die u zodra u de deur uitstapt weer voelt opkomen.
Maar ook: de activiteiten die u (tijdelijk) niet meer kunt doen, de frustratie die u ervaart wanneer u zich niet kunt concentreren vanwege uw hersenletsel, het verdriet dat u voelt wanneer u uw kleinkind niet meer op kunt tillen omdat u aan uw hand bent geopereerd of de schaamte die u voelt opkomen wanneer u belangrijke data vergeet als gevolg van uw whiplash. Immateriële schade, oftewel emotionele schade, omvat dus alle gevoelens die het ongeval of de gevolgen daarvan bij u teweegbrengen.
We spreken ook wel over het ‘verlies van levensvreugde’, omdat u door het ongeval tijdelijk of misschien zelfs permanent minder plezier in het leven ervaart dan u had ervaren als het ongeval niet had plaatsgevonden. U kunt wellicht een poosje niet werken of moet zelfs op zoek naar aangepast werk. Uw geplande fietsvakantie kan niet doorgaan en u mist talloze feestje omdat u in het ziekenhuis ligt of overgevoelig bent geworden voor licht en geluid.
Wat zeggen onze clienten
Schadevergoeding letselschade berekenen
U begrijpt dat het berekenen van deze immateriële schade een stuk lastiger is dan het berekenen van de materiële schade. De materiële schade kan eenvoudig berekend worden door alle kosten die u kunt aantonen middels facturen, bonnetjes en nota’s bij elkaar op te tellen. Maar van uw immateriële schade heeft u geen rekeningen. Deze schade valt niet in kosten uit te drukken. Hoeveel is het waard dat u verjaardagen vergeet? Welk bedrag staat er voor het niet meer kunnen voetballen met uw zoon? Het lijkt een onmogelijke opgave.
Maar juist deze emotionele schade kan u nog jarenlang achtervolgen en daarom vinden onze letselschadespecialisten het ontzettend belangrijk dat u ook hiervoor een passende tegemoetkoming ontvangt. Om te bepalen op hoeveel immateriële schadevergoeding – ook wel smartengeld genoemd – u recht heeft, maken zij gebruik van de Smartengeldgids. Deze gids bevat voorbeelden van talloze andere situaties waarin smartengeld is uitgekeerd. Door uw situatie te vergelijken met de casussen uit de Smartengeldgids, kunnen onze juristen tot een passend bedrag komen.
Letselschade bedrag
Belangrijk om te weten is dat dit bedrag ook afhankelijk is van factoren zoals uw leeftijd en uw toekomstperspectief. Een gezond kind dat in een rolstoel belandt verliest overduidelijk meer levensvreugde dan een oudere dame die al de hele wereld heeft rondgereisd en eveneens in een rolstoel belandt. Een jonge moeder van drie kinderen wordt veel meer beperkt in haar dagelijkse leven dan een gepensioneerde oma die zo nu en dan op de kleinkinderen past.
Natuurlijk kunt u erop rekenen dat onze letselschadespecialisten er altijd naar streven het maximale letselschade bedrag voor u te claimen. Zij staan altijd aan de kant van het slachtoffer en doen hun uiterste best om u zo adequaat mogelijk bij te staan.
Maximale schadevergoeding bij letselschade
Of u ook daadwerkelijk de maximale schadevergoeding bij letselschade ontvangt, hangt wederom af van diverse factoren. Een van die factoren is de mate van aansprakelijkheid van de tegenpartij. Wordt de tegenpartij volledig aansprakelijk gesteld, dan wordt u schadeloos gesteld. Dit houdt in dat u al uw materiële en immateriële kunt verhalen op de tegenpartij. Wordt de tegenpartij slechts gedeeltelijk aansprakelijk gesteld? Dan kunt u alleen de schade die betrekking heeft op dat gedeelte claimen. Het is dus van groot belang om zo snel mogelijk te starten met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en hier voldoende bewijsvoering voor te verzamelen! Heeft u daar vragen over? Neem dan direct contact met ons op!
Uitbetaling letselschade
Wanneer de tegenpartij – gedeeltelijk of volledig – aansprakelijk is gesteld, kan ons letselschadebureau verdergaan met uw schadeclaim. Op basis van uw verhaal en alle bewijzen van materiële schade die u aan uw letselschadespecialist kunt overleggen, gaat hij of zij overleggen met de tegenpartij. U kunt vervolgens al vrij snel een eerste voorschot van uw uitbetaling letselschade verwachten!
De tegenpartij keert zo’n voorschot uit om te voorkomen dat de wettelijke rente die al vanaf de dag van het ongeval over uw schadevergoeding bij letselschade wordt gerekend te hoog oploopt. Uw definitieve uitbetaling letselschade kan immers maanden tot zelfs jaren op zich laten wachten. Afhankelijk van de aard van uw letsel en de impact daarvan op uw leven, is namelijk niet meteen duidelijk hoe hoog uw schadevergoeding definitief zal zijn.
Raakt u bijvoorbeeld deels verlamd, dan zult u nog jarenlang moeten revalideren. Pas wanneer uw medische situatie stabiel is – oftewel: wanneer geen verbetering, maar ook geen verslechtering meer verwacht wordt – kan uw definitieve schadevergoeding berekend worden. Breekt u een arm, dan bent u waarschijnlijk al na een paar maanden klachtenvrij en kan dan ook uw definitieve schadeclaim ingediend worden.
Om u in elke situatie niet lang op uw letselschade vergoeding te laten wachten, wordt er dus gewerkt met voorschotten. Voor u gunstig omdat u zo al vrij snel een uitbetaling letselschade ontvangt en voor de tegenpartij gunstig omdat zo de wettelijke rente niet al te hoog oploopt.
Letselschadebureau
Hoe lang uw letselschadetraject ook loopt, u altijd met al uw vragen bij Sterk Letselschade terecht. Wij werken bewust met vaste contactpersonen, zodat u slechts één keer uw verhaal hoeft te doen. Uw vertrouwde letselschadespecialist blijft u gedurende het gehele letselschadetraject begeleiden, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Al onze juristen werken uiterst nauwkeurig en hebben ruimschoots ervaring in schadevergoeding bij letselschade. Maakt u zich geen zorgen over de juridische kosten die hierbij komen kijken: ook deze worden in de meeste gevallen volledig vergoed.
Wilt u alvast checken of u recht heeft op een schadevergoeding bij letselschade en een inschatting ontvangen van uw uitbetaling letselschade? Vul dan vrijblijvend onze letselschadescan in. U ontvangt van ons dan een betrouwbaar juridisch advies. Wilt u na het ontvangen van dit advies direct verder met het indienen van uw schadeclaim, dan kunt u uiteraard bij ons terecht. Wij nemen u de administratieve nasleep van uw ongeval uit handen, zodat u zich volledig kunt richten op uw herstel en een hoopvol toekomstperspectief. Heeft u vragen, twijfelt u of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding bij letselschade of wilt u direct starten met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij? Neem dan snel contact met ons op!
Gratis juridisch advies bij letselschade
Onze letselschade juristen hebben alle kennis in huis om uw belangen optimaal te behartigen en u in woord en daad bij te staan. Wij helpen u vanaf de intake tot en met de afwikkeling van uw zaak en alle handelingen die er tussen in zitten. Denk hierbij aan het aansprakelijk stellen van de wederpartij en het inventariseren en onderbouwen van uw schade. U krijgt hierbij advies op maat, want elke zaak is anders. Daarnaast bent u in overleg altijd welkom om bij ons op kantoor uw zaak verder te bespreken. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met een van onze juristen.