Skip to main content

Immateriële schade en materiële schade zijn vaak het gevolg van letsel dat u heeft opgelopen door toedoen van een ander. Heeft u na een ongeval te maken met materiële en/of immateriële schade? Dan kan dit kan zowel geestelijk als lichamelijk voor problemen zorgen. Bovendien weet u veelal niet waar u moet beginnen met het verhalen van uw schade. Om u alle rompslomp uit handen te nemen en ervoor te zorgen dat u uw recht op volledige betaling van de letselschade-vergoeding goed benut, staan de letselschade specialisten van Sterk Letselschade Amsterdam u graag bij in woord en daad.

Voor vragen of een kennismaking kunt u direct vrijblijvend contact opnemen.

Wat is immateriële schade?

Onder letselschade verstaan we letsel dat u opgelopen heeft door toedoen van een ander. De oorzaak is vaak een ongeval, wat materiële en immateriële schade tot gevolg kan hebben. Zoals de term al doet vermoeden is materiële schade direct in geld uit te drukken. Immateriële schade is niet tastbaar en komt vaak later aan het licht. Het wordt ook wel smartengeld genoemd; een financiële vergoeding om de pijn en het verdriet van het slachtoffer te verzachten. Voorbeelden van immateriële schade zijn:

  • Depressie
  • Lichamelijke en psychische klachten
  • Verminderde levensvreugde
  • Moeten stoppen met werk of hobby
  • Het verliezen van sociale contacten

De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van meerdere factoren. Er wordt onder andere gekeken naar de ernst van het ongeval, het letsel en het herstelproces dat het slachtoffer naderhand doormaakt. Iedere situatie staat op zichzelf, daarom is het verstandig om dit altijd door een ervaren letselschade specialist te laten bekijken.

Claimen van immateriële schade

Omdat immateriële schade vaak niet tastbaar is, kan het lastig zijn om de hoogte van de letselschadevergoeding vast te stellen en de letselschade te claimen bij de aansprakelijke tegenpartij. De vergoeding van immateriële schade is voor een slachtoffer heel belangrijk om erkenning te krijgen voor het leed dat hem is toegebracht.

Daarom is het belangrijk om een expert in de arm te nemen zodat u verzekerd bent van de juiste juridische hulp. Bij Sterk Letselschade staan we altijd aan de kant van het slachtoffer en doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft. Door op onze website een gratis letselschadescan in te vullen, ontvangt u alvast een vrijblijvend advies van één van onze juristen.

Onze service

Gratis

Wij kunnen u kosteloos helpen bij het verhalen van uw schade. Wij verhalen onze kosten rechstreeks op de de verzekeraar van de wederpartij, waardoor u niet later verrast wordt door kosten voor rechtsbijstand.

Duidelijke communicatie

Graag geven wij helder en duidelijk advies. Mochten er onverhoopt vragen zijn dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Ons kantoor gaat met de tijd, dat betekent dat u uw vragen ook per Whatsapp kunt toezenden.

Intake

Onze juristen bespreken graag met u geheel vrijblijvend uw zaak. Omdat wij u graag zien en kennis met u maken, kunt u kosteloos op kantoor langs komen om het door u overkomen ongeval te bespreken. Zo zorgen wij ervoor dat uw zaak meteen goed wordt opgepakt.

Maximale vergoeding

Onze juristen zullen er aan doen om de maximale vergoeding eruit te halen, zodat u een vergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Betrokken letselschadejurist

U heeft bij ons kantoor één aanspreekpunt en dat is de jurist die uw dossier behandelt. Daardoor zorgen wij ervoor dat onze jursisten betrokken en volledig op de hoogte zijn van uw zaak.

Heel Nederland

Ons kantoor is gevestigd in Amsterdam en in Utrecht. Dat betekent dat wij vanaf deze steden u in heel Nederland kunnen bedienen. Indien gewenst of noodzakelijk komen onze juristen bij u thuis langs om uw zaak te bespreken.

Sterk Letselschade: uw specialist in Amsterdam en Utrecht e.o.

Bij Sterk Letselschade Amsterdam en Utrecht staat een persoonlijke aanpak voorop. Bij ons wordt u niet van persoon naar persoon gestuurd waardoor u uw verhaal telkens opnieuw moet uitleggen. Zodra u bij ons binnenkomt met een probleem, wordt er één aanspreekpunt aangewezen die u de rest van de tijd bijstaat. Ons team van experts spreekt naast Nederlands ook Turks, Marokkaans, Berbers en Arabisch. Mensen met een niet-Nederlandse achtergrond kunnen dus ook op onze professionele en laagdrempelige dienstverlening rekenen.

Wat zeggen onze clienten

De dienstverlening was geweldig. De juristen hebben verstand van hun vak.

Dhr. R. SmithFysiotherapeut

Mijn jurist heeft mij en mijn gezin uitstekend geholpen om onze schade te verhalen. Ik ben enorm blij dat ik bij Sterk terecht ben gekomen. Zeker een aanrader!

Dhr. M. Boulfirass

De eerste week van het ongeval zat ik met heel veel vragen. Gelukkig kon mijn jurist al mijn vragen zodanig beantwoorden zodat ik met een gerust hart kon slapen. In de tweede week werd direct mijn voertuigschade vergoed en in die zelfde week heb ik tevens mijn voorschot gekregen.

Mw. R.S. Soekarnsingh

Gratis intake? Neem vrijblijvend contact op

Het gratis intakegesprek is geheel vrijblijvend en ook kunnen wij u vaak kosteloos helpen bij het verhalen van de letselschade. Wilt u meer informatie over letselschade of bent u op zoek naar een gedegen advies, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bel 020 – 369 01 65

Letselschade scan