Skip to main content

Immateriële schadevergoeding | Sterk Letselschade

Bent u door toedoen van een ander slachtoffer van een ongeval? Dan loopt u in veel gevallen schade op. Waar zaken als kapotte kleding of lichamelijke verwondingen direct zichtbaar zijn, bestaat er ook een vorm van schade die u niet direct ziet. Dit noemen we immateriële schade. Hierbij valt te denken aan psychologische kosten, verlies van sociale contacten of inkomstenderving. Om u tegemoet te komen in deze kosten, heeft u in veel gevallen recht op immateriële schadevergoeding. Hoe dit precies in z’n werk gaat, leggen onze letselschadespecialisten van Sterk Letselschade u graag uit. 

Recht op immateriële schadevergoeding

Of u recht heeft op immateriële schadevergoeding, ook wel smartengeld genoemd, hangt af van verschillende factoren. De toedracht van het ongeval, uw leeftijd, uw leefsituatie, allemaal zaken die medebepalen of u recht heeft op schadevergoeding. Ook de hoogte van het te claimen bedrag is per situatie weer anders. Verdriet, pijn en minder levensvreugde uit zich bij iedereen weer anders. Wilt u alvast een vrijblijvend advies? Vul dan de letselschadescan op onze website in.

U bent slachtoffer en een leek op het gebied van schadevergoeding. Daarom zorgen de juridisch experts van Sterk Letselschade ervoor dat u krijgt waarop u recht heeft. De vergoeding van immateriële schade is voor u heel belangrijk om erkenning te krijgen voor het leed dat u is toegebracht. Wij zorgen ervoor dat de geleden letselschade wordt verhaald op de tegenpartij. Kortom: wij nemen u alles uit handen zodat u zich volledig kunt concentreren op uw herstel.

Letselschade na een ongeval | Sterk Letselschade helpt

U heeft alleen recht op immateriële schadevergoeding als het ongeval door toedoen van een ander is veroorzaakt. Is dit niet het geval, dan verliest u het recht op smartengeld. Is de tegenpartij schuldig, dan is het belangrijk dat u alle gemaakte kosten nauwkeurig bijhoudt. Bonnetjes, nota’s, facturen, alles wat met het ongeval te maken heeft, dient u te bewaren. Op deze manier hebben wij een beter beeld van de verschillende schadeposten. Ook voor het bepalen van de immateriële schadevergoeding kan dit van groot belang zijn.

Onze service

Gratis hulp bij letselschade

Wij kunnen u kosteloos helpen bij het verhalen van uw schade. Wij verhalen onze kosten rechtstreeks op de de verzekeraar van de wederpartij, waardoor u niet later verrast wordt door kosten voor rechtsbijstand.

Duidelijke communicatie

Graag geven wij helder en duidelijk advies. Mochten er onverhoopt vragen zijn dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Ons kantoor gaat met de tijd mee, dat betekent dat u uw vragen ook per WhatsApp kunt toezenden.

Intake

Onze juristen bespreken graag geheel vrijblijvend uw zaak met u. Omdat wij u graag zien en kennis met u maken, kunt u kosteloos op kantoor langs komen om het door u overkomen ongeval te bespreken. Zo zorgen wij ervoor dat uw zaak meteen goed wordt opgepakt.

Maximale vergoeding

Onze juristen zullen er aan doen om de maximale vergoeding eruit te halen, zodat u een vergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Betrokken letselschadejurist

U heeft bij ons kantoor één aanspreekpunt en dat is de jurist die uw dossier behandelt. Zo zorgen wij ervoor dat onze juristen betrokken en volledig op de hoogte zijn van uw zaak.

Heel Nederland

Onze kantoren zijn gevestigd in Amsterdam en in Utrecht. Vanuit deze steden kunnen wij u in heel Nederland bedienen. Indien gewenst of noodzakelijk komen onze juristen bij u thuis langs om uw zaak te bespreken.

Wat zeggen onze clienten

De dienstverlening was geweldig. De juristen hebben verstand van hun vak.

Dhr. R. SmithFysiotherapeut

Mijn jurist heeft mij en mijn gezin uitstekend geholpen om onze schade te verhalen. Ik ben enorm blij dat ik bij Sterk terecht ben gekomen. Zeker een aanrader!

Dhr. M. Boulfirass

De eerste week van het ongeval zat ik met heel veel vragen. Gelukkig kon mijn jurist al mijn vragen zodanig beantwoorden zodat ik met een gerust hart kon slapen. In de tweede week werd direct mijn voertuigschade vergoed en in die zelfde week heb ik tevens mijn voorschot gekregen.

Mw. R.S. Soekarnsingh

Waarom kiest u Sterk Letselschade?

Wie de drempel van een van onze vestigingen overstapt, merkt direct dat een persoonlijke aanpak bij ons vooropstaat. Vanaf het begin krijgt u één contactpersoon toegewezen die u van begin tot eind bijstaat. Op deze manier hoeft u niet telkens opnieuw uw verhaal te vertellen. Omdat we iedereen de hulp willen bieden die nodig is, spreken onze letselschadespecialisten naast Nederlands ook Turks, Marokkaans, Berbers en Arabisch. Mensen met een niet-Nederlandse achtergrond kunnen dus ook op onze professionele en laagdrempelige dienstverlening rekenen.

Sterk Letselschade heeft kantoren in Amsterdam en Utrecht maar is ook in de rest van Nederland actief en komt desgewenst graag bij u langs.

Het intakegesprek is geheel gratis en vrijblijvend. Ook de rest van het letselschadetraject is in veel gevallen kosteloos. Wilt u meer informatie over letselschade of bent u op zoek naar een gedegen advies, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschade juristen hebben alle kennis in huis om uw belangen optimaal te behartigen en u in woord en daad bij te staan. Wij helpen u vanaf de intake tot en met de afwikkeling van uw zaak en alle handelingen die er tussen in zitten. Denk hierbij aan het aansprakelijk stellen van de wederpartij en het inventariseren en onderbouwen van uw schade. U krijgt hierbij advies op maat, want elke zaak is anders. Daarnaast bent u in overleg altijd welkom om bij ons op kantoor uw zaak verder te bespreken. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met een van onze juristen.

Bel 020 – 369 01 65

Letselschade scan