Skip to main content

Wanneer u letsel oploopt als gevolg van een verkeersongeval, gebeten wordt door een hond of slachtoffer bent van een medische fout, komt u meestal in aanmerking voor een letselschadevergoeding. Waar u echter precies recht op heeft en hoe u de maximale letselschadevergoeding kunt opeisen, dat is niet iets waar u zich op dat moment mee bezig wilt houden. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk rechtsbijstand letselschade in te schakelen. Met de juiste juridische hulp ontvangt u de letselschadevergoeding waar u recht op heeft!

Wat is letselschade?

Letselschade betreft de schade die u oploopt als gevolg van het letsel dat u is aangedaan. Wordt u aangereden door een auto? Dan moet ten eerste uw auto gerepareerd worden. Daarnaast heeft u waarschijnlijk medische zorg nodig. Misschien komt u er vanaf met een gebroken arm, maar u kunt ook maandenlang last hebben van een whiplash of zelfs blijvend verlamd raken. Zowel uw behandeling als uw revalidatie kost geld, evenals de ritten naar het ziekenhuis die u bij gebrek aan een auto met het openbaar vervoer moet maken. Al deze materiële schade kunt u verhalen op degene die u heeft aangereden, mits hij of zij aansprakelijk wordt gesteld.

Immateriële schadevergoeding

Daarbovenop kunt u nog een immateriële schadevergoeding claimen. Dit is een letselschadevergoeding voor de immateriële ofwel emotionele schade die u heeft opgelopen naar aanleiding van uw aanrijding. De angst die u heeft om nogmaals te worden aangereden door een auto, de hevige pijn die u de eerste weken voelde, het verdriet om wat u is overkomen en de frustratie die u pijnigde toen u maandenlang niet kon werken. Kortom: alle emoties die u ervoer of ervaart als gevolg van uw aanrijding. Deze worden omschreven in termen van verlies van levensvreugde. Als u niet was aangereden door een auto, had u immers geen pijn geleden, geen angst ervaren, geen verdriet gevoeld en geen frustratie gehad. Dan zou u niet al die verjaardagen van vrienden en familie gemist hebben, zou u met veel plezier uw werk hebben uitgevoerd en zou u zonder angst de deur uit zijn gestapt.

Onze service

Gratis

Wij kunnen u kosteloos helpen bij het verhalen van uw schade. Wij verhalen onze kosten rechstreeks op de de verzekeraar van de wederpartij, waardoor u niet later verrast wordt door kosten voor rechtsbijstand.

Duidelijke communicatie

Graag geven wij helder en duidelijk advies. Mochten er onverhoopt vragen zijn dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Ons kantoor gaat met de tijd, dat betekent dat u uw vragen ook per Whatsapp kunt toezenden.

Intake

Onze juristen bespreken graag met u geheel vrijblijvend uw zaak. Omdat wij u graag zien en kennis met u maken, kunt u kosteloos op kantoor langs komen om het door u overkomen ongeval te bespreken. Zo zorgen wij ervoor dat uw zaak meteen goed wordt opgepakt.

Maximale vergoeding

Onze juristen zullen er aan doen om de maximale vergoeding eruit te halen, zodat u een vergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Betrokken letselschadejurist

U heeft bij ons kantoor één aanspreekpunt en dat is de jurist die uw dossier behandelt. Daardoor zorgen wij ervoor dat onze jursisten betrokken en volledig op de hoogte zijn van uw zaak.

Heel Nederland

Ons kantoor is gevestigd in Amsterdam en in Utrecht. Dat betekent dat wij vanaf deze steden u in heel Nederland kunnen bedienen. Indien gewenst of noodzakelijk komen onze juristen bij u thuis langs om uw zaak te bespreken.

Rechtsbijstand letselschade

Zowel uw materiële schade als uw immateriële schade kunt u geheel of gedeeltelijk verhalen op de tegenpartij. Degene die u heeft aangereden, wiens hond u heeft gebeten of die verantwoordelijk is voor uw bedrijfsongeval. Daarvoor is het echter wel noodzakelijk dat diegene, ook wel de tegenpartij genoemd, aansprakelijk wordt gesteld. Soms gaat dit heel eenvoudig, als de tegenpartij direct aansprakelijkheid erkent. In veel gevallen verloopt dit proces echter wat moeizamer, als de tegenpartij bijvoorbeeld slechts gedeeltelijk aansprakelijkheid erkent en u het daar niet mee eens bent.

Het is voor u als leek een enorme opgave om deze taak op zich te nemen, temeer omdat u zelf herstellende bent van het letsel dat u heeft opgelopen tijdens het ongeval. Daarom is het aan te raden zo snel mogelijk na het ongeval rechtsbijstand letselschade in te schakelen. Onze letselschadespecialisten gaan dan direct voor u aan de slag om de tegenpartij aansprakelijk te stellen, zodat ze daarna over kunnen gaan op het claimen van uw letselschadevergoeding. Wilt u alvast een vrijblijvend advies en een inschatting van uw letselschadevergoeding ontvangen? Vul dan onze gratis letselschadescan in! Onze juristen zullen u geheel vrijblijvend een helder en betrouwbaar advies geven.

Wat zeggen onze clienten

De dienstverlening was geweldig. De juristen hebben verstand van hun vak.

Dhr. R. SmithFysiotherapeut

Mijn jurist heeft mij en mijn gezin uitstekend geholpen om onze schade te verhalen. Ik ben enorm blij dat ik bij Sterk terecht ben gekomen. Zeker een aanrader!

Dhr. M. Boulfirass

De eerste week van het ongeval zat ik met heel veel vragen. Gelukkig kon mijn jurist al mijn vragen zodanig beantwoorden zodat ik met een gerust hart kon slapen. In de tweede week werd direct mijn voertuigschade vergoed en in die zelfde week heb ik tevens mijn voorschot gekregen.

Mw. R.S. Soekarnsingh

Letselschadespecialist

Het beste kunt u natuurlijk zo snel mogelijk na het ongeval contact met Sterk Letselschade opnemen voor uw rechtsbijstand letselschade. Dat geeft u namelijk de mogelijkheid om direct vanaf het begin zoveel mogelijk bewijzen te verzamelen waarmee we de tegenpartij aansprakelijk kunnen stellen en uw letselschadevergoeding kunnen claimen. Natuurlijk hoeft u zich zelf niet druk te maken om welke bewijzen u precies moet verzamelen. U doet één keer uw verhaal bij onze letselschadespecialist en houdt gedurende uw gehele letselschadetraject contact met diezelfde jurist. Zo hoeft u uw verhaal niet telkens weer opnieuw te doen en weet u altijd bij wie u terechtkunt voor vragen. Bovendien kent uw vaste letselschadespecialist uw zaak van binnen en van buiten, waardoor hij of zij u optimaal bij kan staan. Al onze letselschadespecialisten zijn juristen die veel ervaring hebben met letselschade en zij staan altijd aan uw zijde. Ze hebben geen enkel belang bij het tevredenstellen van verzekeraars, alleen maar bij het streven naar de voor u maximale letselschadevergoeding.

Tegenpartij aansprakelijk stellen

Zodra u uw verhaal heeft gedaan en u alle bewijzen heeft aangeleverd die onze letselschadespecialist nodig heeft om de tegenpartij aansprakelijk te stellen, gaat hij of zij met deze partij om tafel zitten. U hoeft hier niet bij aanwezig te zijn – u kunt zich volledig richten op uw eigen herstel. Uw letselschadespecialist houdt u continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen uw letselschadetraject.

Afhankelijk van de situatie waarin u letselschade heeft opgelopen zal de tegenpartij na afloop van de eerste gesprekken geheel of gedeeltelijk aansprakelijk worden gesteld. Is er sprake van volledige aansprakelijkheid van de tegenpartij, dan wordt u schadeloos gesteld. Dit betekent dat u al uw letselschade, zowel uw materiële als immateriële schade, kunt claimen bij de tegenpartij. Wordt de tegenpartij slechts gedeeltelijk aansprakelijk gesteld, dan kunt u ook alleen voor dat gedeelte uw schade claimen. In veel gevallen wordt met percentages gewerkt, dus wordt de tegenpartij bijvoorbeeld voor 60% aansprakelijk gesteld. U kunt dan 60% van de door u geleden letselschade verhalen op de tegenpartij. De overige 40% is uw eigen verantwoordelijkheid. Uiteraard streven onze juristen ernaar zoveel mogelijk van uw schade te verhalen op de tegenpartij en zullen zij dan ook hun uiterste best doen om de tegenpartij volledig aansprakelijk te stellen – mits u daar voldoende bewijzen voor kunt aanleveren.

Letselschadevergoeding

Zodra de aansprakelijkheid is geregeld, kan onze letselschadespecialist overgaan tot het claimen van een letselschadevergoeding. Ook voor deze fase van uw letselschadetraject wordt u gevraagd zoveel mogelijk bewijzen aan te leveren. We bedoelen dan hoofdzakelijk bewijzen van de materiële schade die u heeft geleden. Rekeningen van het ziekenhuis, facturen van uw fysiotherapeut, bonnetjes van de apotheek, nota’s van de autogarage en alle andere bewijzen van daadwerkelijke kosten die u heeft moeten maken als gevolg van het ongeval.

Immateriële schade is helaas een stuk moeilijker te bewijzen. Om te bepalen welke immateriële schade u hebt opgelopen, zal de letselschadespecialist uw verhaal aanhoren. Daarnaast kunt u enige bewijzen aanleveren in de vorm van rekeningen van de psycholoog of tickets voor de sportieve vakantie die u had gepland maar die als gevolg van het ongeval niet door kon gaan. Veel andere emotionele gevolgen van het ongeluk, zoals de pijn en het verdriet die u ervaart, zijn helaas niet te bewijzen. Om toch tot een passende letselschadevergoeding te komen, maakt uw letselschadespecialist gebruik van de Smartengeldgids. Daarin staan talloze eerdere casussen waarin een immateriële schadevergoeding is uitgekeerd. Op basis van onder andere uw verhaal, uw leeftijd en uw toekomstperspectief vergelijkt de letselschadespecialist uw situatie met de voorbeelden uit de Smartengeldgids. Zo komt hij of zij tot een passende letselschadevergoeding voor uw emotionele schade.

Sterk in het verhalen

van uw letselschade

Rechtsbijstand letselschade claimen

Uw vertrouwde letselschadespecialist gaat weer om tafel zitten met de tegenpartij en zal onderhandelen over de letselschadevergoeding die u uiteindelijk krijgt. In de tussentijd ontvangt u alvast een of meerdere voorschotten, zodat u niet lang op uw letselschadevergoeding hoeft te wachten en de rente voor de tegenpartij niet te hoog oploopt. Wanneer de onderhandelingen zijn afgerond en uw medische situatie stabiel is, zult u uw definitieve letselschadevergoeding ontvangen.

Bent u benieuwd naar hoe een letselschadetraject er voor u uit kan zien of wilt u direct rechtsbijstand letselschade inschakelen om een schadevergoeding te claimen? Neem dan snel contact op met de juristen van Sterk Letselschade!

Gratis intake? Neem vrijblijvend contact op

Het gratis intakegesprek is geheel vrijblijvend en ook kunnen wij u vaak kosteloos helpen bij het verhalen van de letselschade. Wilt u meer informatie over letselschade of bent u op zoek naar een gedegen advies, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bel 020 – 369 01 65

Letselschade scan