Wanneer u letsel oploopt door toedoen van een ander, heeft u wellicht recht op een schadevergoeding. Uw medische kosten moeten immers gedekt worden, in het geval van een verkeersongeval moet uw auto of fiets gerepareerd of vervangen worden en als u tijdelijk niet kunt werken loopt u tevens inkomsten mis. Dit valt allemaal onder de noemer materiële schade: schade die u daadwerkelijk geld kost en die u kunt aantonen middels een rekening. Wanneer u ernstig letsel oploopt, heeft u echter ook vaak last van emotionele schade. Pijn, ongemak en emoties die u ervaart ten gevolge van het opgelopen letsel en die u belemmeren in uw levensvreugde. Ook voor deze emotionele schade kunt u een vergoeding ontvangen. Of u in aanmerking komt voor dit zogenoemde smartengeld en hoeveel dat in uw geval bedraagt, is niet heel eenvoudig te bepalen. Onze letselschade juristen hebben echter ruimschoots ervaring met claimen van emotionele schade en nemen graag al uw zorgen omtrent dit proces uit handen, zodat u zich volledig kunt richten op uw herstel. Neem direct vrijblijvend contact met ons op om van start te gaan!
Wat is emotionele schade?
Wat materiële schade is, is voor de meeste mensen wel duidelijk. Een kapotte bril, gescheurde kleding, schade aan een auto of fiets, medicatie en alle andere aantoonbare kosten die u moest maken als gevolg van de opgelopen letselschade. Al deze kosten kunt u aantonen met een rekening, bon of factuur. Wat u echter moeilijker kunt aantonen, is uw emotionele schade. De pijn die u heeft ervaren of misschien zelfs nog steeds ervaart, de frustratie om wat u (tijdelijk) niet meer zelf kunt doen of het verdriet wat u overvalt telkens wanneer u uw littekens ziet. Emotionele schade bestaat dus uit alle emoties die u ervaart of heeft ervaren als gevolg van het opgelopen letsel. Deze zorgen ervoor dat u minder levensvreugde ervaart.
Emotionele schade verhalen
Het moeilijke aan emotionele schade verhalen is dat deze schade niet direct aantoonbaar is. Emoties zijn zeer persoonlijk: waar de een zich ergens gemakkelijk overheen kan zetten, heeft de ander veel meer moeite mee. Bovendien zijn veel situaties moeilijk te begrijpen voor een buitenstaander. Lichamelijk letsel is vaak zichtbaar en kosten die noodzakelijkerwijs gemaakt zijn kunnen niet ontkend worden, maar psychisch letsel is veel minder tastbaar. Om die reden wordt emotionele schade niet altijd even serieus genomen en dat maakt het des te pijnlijker. Bij Sterk Letselschade vinden we emotionele schade minstens net zo belangrijk als elke andere vorm van letselschade en zullen we dan ook ons uiterste best doen om een passende emotionele schadevergoeding voor u te verkrijgen. Zoekt u hulp bij het verhalen van uw emotionele schade? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze juristen!
Onze service
Gratis
Wij kunnen u kosteloos helpen bij het verhalen van uw schade. Wij verhalen onze kosten rechstreeks op de de verzekeraar van de wederpartij, waardoor u niet later verrast wordt door kosten voor rechtsbijstand.
Duidelijke communicatie
Graag geven wij helder en duidelijk advies. Mochten er onverhoopt vragen zijn dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Ons kantoor gaat met de tijd, dat betekent dat u uw vragen ook per Whatsapp kunt toezenden.
Intake
Onze juristen bespreken graag met u geheel vrijblijvend uw zaak. Omdat wij u graag zien en kennis met u maken, kunt u kosteloos op kantoor langs komen om het door u overkomen ongeval te bespreken. Zo zorgen wij ervoor dat uw zaak meteen goed wordt opgepakt.
Maximale vergoeding
Onze juristen zullen er aan doen om de maximale vergoeding eruit te halen, zodat u een vergoeding krijgt waar u recht op heeft.
Betrokken letselschadejurist
U heeft bij ons kantoor één aanspreekpunt en dat is de jurist die uw dossier behandelt. Daardoor zorgen wij ervoor dat onze jursisten betrokken en volledig op de hoogte zijn van uw zaak.
Heel Nederland
Ons kantoor is gevestigd in Amsterdam en in Utrecht. Dat betekent dat wij vanaf deze steden u in heel Nederland kunnen bedienen. Indien gewenst of noodzakelijk komen onze juristen bij u thuis langs om uw zaak te bespreken.
Emotionele schadevergoeding
De emotionele schadevergoeding die wij voor u claimen, kan uw psychisch letsel niet wegnemen. Uw angst zal niet verdwijnen, de dagelijkse confrontatie met uw littekens zal blijven doorgaan en het verdriet om hobby’s, werk of misschien wel zelfstandigheid die u heeft moeten opgeven zal blijven bestaan. Juist daarom vinden wij het zo belangrijk dat uw verhaal gehoord wordt. Dat u erkenning krijgt voor de emotionele schade die u is aangebracht. De emotionele schadevergoeding oftewel het smartengeld, kan de levensvreugde die u is afgenomen niet terugbrengen. Het kan u echter wel het gevoel geven dat u begrepen wordt, dat uw leed erkend wordt.
Of u recht heeft op zo’n emotionele schadevergoeding, hangt af van diverse factoren. Zo spelen natuurlijk de ernst en duur van uw emotionele schade een rol, maar ook uw leeftijd en leefsituatie hebben hier invloed op. Wat was uw toekomstperspectief vóór het ongeval en in welke mate is dat veranderd? Zelf weet u natuurlijk het beste welke impact de letselschade op uw huidige én toekomstige leven heeft. Van de regelgevingen omtrent letselschade en smartengeld hoeft u echter geen kennis te hebben. De juristen van Sterk Letselschade staan altijd aan de kant van het slachtoffer en nemen de inspanningen van het indienen van een letselschadeclaim dan ook graag van u over. Wilt u alvast een vrijblijvend advies? Vul onze gratis letselschadescan in, zodat een van onze juristen met u mee kan kijken.
Wat zeggen onze clienten
Letselschade claimen
Wanneer we vanuit een gratis kennismakingsgesprek overgaan tot letselschade claimen, krijgt u van ons een vast aanspreekpunt. Een van onze juristen begeleidt u gedurende het gehele traject. Zo zorgen we ervoor dat u niet telkens opnieuw uw verhaal hoeft te vertellen; dat heeft u immers waarschijnlijk al vaak genoeg moeten doen. We bepalen vervolgens samen hoe uw letselschadetraject eruit gaat zien en naar aanleiding daarvan maakt onze letselschadespecialist een plan van aanpak voor u. Op basis van uw verhaal en bewijsvoering bepalen we de mate van aansprakelijkheid en we verzamelen de benodigde documentatie om de door u geleden letselschade te onderbouwen. Een schadevergoeding kan immers pas uitgekeerd worden als er een partij aansprakelijk is gesteld. Afhankelijk van uw situatie kan die aansprakelijke partij bijvoorbeeld een andere verkeersdeelnemer zijn, een hondenbezitter, een werkgever of een arts. Indien deze partij de schade volledig erkend, wordt u schadeloos gesteld. Dit houdt in dat al uw letselschade, dus ook uw emotionele schade, verhaald kan worden op de aansprakelijke partij. Wordt de schade slechts gedeeltelijk erkend door de aansprakelijke partij, dan ontvangt u alleen over het erkende gedeelte een schadevergoeding.
Definitieve letselschadevergoeding
Omdat een letselschadeclaim nogal wat tijd in beslag kan nemen en pas volledig afgerond kan worden wanneer uw medische toestand stabiel blijft, zorgen we er indien mogelijk voor dat u een voorschot krijgt op uw schadevergoeding. Gedurende de daaropvolgende maanden of zelfs jaren kunnen uw kosten als gevolg van het geleden letsel immers blijven oplopen. Dat geldt voor zowel materiële schade als immateriële schade. Pas als uw medische toestand stabiel is, dat wil zeggen dat u geen extra kosten meer hoeft te maken en uw emotionele schade niet meer verder zal toenemen, kan uw definitieve letselschadevergoeding berekend en uitgekeerd worden. Dit noemen we uw medische eindtoestand: de situatie waarin u geheel bent hersteld of waarin geen wezenlijke verbeteringen of verslechteringen van uw toestand meer zullen optreden. Pas wanneer u deze toestand heeft bereikt is definitief duidelijk hoeveel schade u heeft geleden en eventueel nog zal lijden.
Wat de emotionele schade betreft geldt dat ook pas op dat moment duidelijk zal worden wat de impact van het letsel is op uw kwaliteit van leven. U lijdt uiteraard al vanaf de dag waarop u het letsel heeft geleden emotionele schade, maar het kan nog jaren duren voordat u de medische eindtoestand bereikt. Desondanks heeft u al vanaf de datum waarop het letsel aan u is toegebracht recht op smartengeld, omdat u vanaf die dag emotionele schade lijdt. Op dat moment begint de wettelijke rente over het smartengeldbedrag dan ook al te lopen voor de aansprakelijke partij. Vandaar dat zij vaak alvast een voorschot uitkeren, zodat de rente tot uw definitieve letselschadevergoeding voor hen niet te veel oploopt. Voor u prettig zodat u niet maanden- tot jarenlang hoeft te wachten op uw vergoeding.
Over al deze regelingen hoeft u zelf echter niet te piekeren. De letselschade expert van Sterk Letselschade regelt alles voor u. Hij of zij legt een regelingsvoorstel voor aan de tegenpartij en zorgt er na afloop van het traject voor dat het afwikkelingsproject netjes verloopt. Ook over onze juridische kosten hoeft u zich niet druk te maken, die worden in de meeste gevallen namelijk vergoed door de aansprakelijke partij. Neem gerust contact met ons op indien u vragen heeft of vul onze gratis letselschadescan in om geheel vrijblijvend advies te ontvangen van een van onze juristen!
Gratis intake? Neem vrijblijvend contact op
Het gratis intakegesprek is geheel vrijblijvend en ook kunnen wij u vaak kosteloos helpen bij het verhalen van de letselschade. Wilt u meer informatie over letselschade of bent u op zoek naar een gedegen advies, neem dan vrijblijvend contact met ons op.