Helaas komt het meerdere keren per jaar voor dat werknemers slachtoffer worden van een bedrijfsongeval. Ze raken gewond tijdens het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden, met vaak flinke letselschade tot gevolg. Bent u slachtoffer van een arbeidsongeval, dan weet u waarschijnlijk wel dat u recht heeft op schadevergoeding. Maar wie betaalt in dit soort situaties de kosten? En hoe hoog is het schadebedrag dat u kunt claimen? Allemaal vragen die door uw hoofd spoken maar waar vaak geen eenduidig antwoord op bestaat.
Daarom is het verstandig om na een arbeidsongeval een juridisch expert in de arm te nemen. De letselschade specialisten van Sterk Letselschade begeleiden u graag tijdens het schadetraject en doen er alles aan om de maximale schadevergoeding voor u te krijgen.
Letselschade na een arbeidsongeval komt vaak voor. Maar wat houdt deze term nu eigenlijk precies in? Letsel bestaat uit materiële en immateriële schade die het slachtoffer oploopt door toedoen van een ander. Voorbeelden van materiële schade zijn:
- Ziekenhuiskosten
- Kapotte kleding
- Schade aan fiets of auto
Voorbeeld van immateriële schade zijn:
- Psychische klachten, bijvoorbeeld door verminderde levenslust
- Verliezen van sociale contacten
- Pijn als gevolg van het ongeluk
De ene kostenpost is vaak direct zichtbaar terwijl de andere kostenpost een paar weken of zelfs maanden na het ongeval pas duidelijk wordt. Misschien wordt u wel arbeidsongeschikt of kunt u door lichamelijk letsel niet meer het werk uitvoeren waarvoor u bent opgeleid. Om het verschil tussen deze materiele en immateriële schade niet uit het oog te verliezen en voor uzelf helder te hebben waar u recht op heeft, is het verstandig om in alle gevallen een beroep te doen op een ervaren letselschade specialist. Iedere situatie staat immers op zichzelf. Om u al het papierwerk uit handen te nemen en ervoor te zorgen dat u recht heeft op volledige terugbetaling van de letselschadevergoeding, staan onze juristen u graag bij met een betrouwbaar advies en hulp.