Skip to main content

Tips bij letselschade | Sterk Letselschade

Natuurlijk hoopt u het nooit mee te maken, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Bent u door toedoen van een ander slachtoffer geworden van een ongeval? Dan kunt u vaak aanspraak maken op schadevergoeding. Er wordt in de meeste gevallen onderscheid gemaakt tussen twee soorten schade: materiële en immateriële schade. Waar de eerstgenoemde draait om kosten als kapotte kleding of ziekenhuiskosten, draait de laatstgenoemde voornamelijk om schade die niet in een bedrag is uit te drukken en die vaak pas later aan het licht komt. Hebben we het over het doorlopen van het letselschadetraject, dan weet u als slachtoffer vaak niet waar u moet beginnen. Daarom geven wij u graag enkele tips bij letselschade.

U wilt tips bij letselschade? Wij helpen u verder

Heeft u een ongeval meegemaakt en is de tegenpartij hier schuldig aan? Dan is het belangrijk dat u slim en snel handelt. Wellicht staat u er niet direct bij stil, maar er zijn een paar dingen die u kunt doen om het letselschadetraject beter voorbereid in te gaan. De letselschade specialisten van Sterk Letselschade geven u graag enkele goede tips bij letselschade:

  • Fotografeer alles

Direct na het ongeval is het belangrijk dat u alles snel in beeld brengt. Waar is het gebeurd, hoe is de verkeerssituatie en het belangrijkste: welke schade is er veroorzaakt. Maak daarom foto’s van uw auto, fiets, kapotte kleding, nummerborden en alles wat de situatie enigszins verduidelijkt. De regel geldt: beter te veel dan te weinig foto’s.

  • Verzamel persoonsgegevens

Wie heeft het ongeval veroorzaakt en wie waren de getuigen? Verzamel zo snel mogelijk alle contactgegevens van de mensen die erbij betrokken waren. In het kader van het letselschadetraject is het belangrijk dat er naderhand met iedereen contact kan worden gezocht. Ook een tip: maak een foto van het paspoort of de identiteitskaart, zo weet u zeker dat u de juiste gegevens voor u hebt.

  • Schakel een letselschadespecialist in

U bent een leek op het gebied van letselschade. Logisch. Het is vaak een ingewikkeld traject waarbij kennis en kunde een vereiste is. Neem daarom zo snel mogelijk een letselschade specialist in de arm. Iemand die u al het gedoe uit handen neemt en weet welke wegen hij moet bewandelen om het maximale resultaat te behalen.

  • Schrijf alle gemaakte kosten op

Heeft u kosten gemaakt naar aanleiding van het ongeval? Hou deze dan nauwkeurig bij. Zelfs de kleinste schadepost is belangrijk. Zo kan de uiteindelijke claim veel beter worden vastgesteld. Facturen, bonnetjes, loonstroken, berg alles op in een grote map zodat u altijd kunt aantonen welke kosten u heeft gemaakt.

U ziet het: ondanks dat wij u volledig bijstaan in het letselschadetraject, zijn er ook dingen die u zelf alvast kunt regelen. Wanneer u Sterk Letselschade inschakelt en contact met ons opneemt, dan krijgt u één vast aanspreekpunt toegewezen. Het is belangrijk om deze persoon van alles omtrent het letselschadetraject op de hoogte te houden. Maak geen grote beslissingen zonder eerst met uw juridisch expert te overleggen.

Onze service

Gratis hulp bij letselschade

Wij kunnen u kosteloos helpen bij het verhalen van uw schade. Wij verhalen onze kosten rechtstreeks op de de verzekeraar van de wederpartij, waardoor u later niet verrast wordt door kosten voor rechtsbijstand.

Duidelijke communicatie

Graag geven wij helder en duidelijk advies. Mochten er onverhoopt vragen zijn dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Ons kantoor gaat met de tijd mee, dat betekent dat u uw vragen ook per WhatsApp kunt toezenden.

Intake

Onze juristen bespreken graag geheel vrijblijvend uw zaak met u. Omdat wij u graag zien en kennis met u maken, kunt u kosteloos op kantoor langs komen om het door u overkomen ongeval te bespreken. Zo zorgen wij ervoor dat uw zaak meteen goed wordt opgepakt.

Maximale vergoeding

Onze juristen zullen er aan doen om de maximale vergoeding eruit te halen, zodat u een vergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Betrokken letselschadejurist

U heeft bij ons kantoor één vast aanspreekpunt en dat is de jurist die uw dossier behandelt. Zo zorgen wij ervoor dat onze juristen betrokken en volledig op de hoogte zijn van uw zaak.

Heel Nederland

Onze kantoren zijn gevestigd in Utrecht en Amsterdam. Vanuit deze steden kunnen wij u in heel Nederland bedienen. Indien gewenst of noodzakelijk komen onze juristen bij u thuis langs om uw zaak te bespreken.

Sterk Letselschade | Amsterdam, Utrecht en de rest van Nederland

Sterk Letselschade heeft kantoren in Amsterdam en Utrecht maar wij zijn ook in de rest van Nederland actief en komen desgewenst graag bij u langs. In veel gevallen verhalen wij het geld dat u kwijt bent aan rechtsbijstand rechtstreeks op de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij.

Wilt u alvast een vrijblijvend advies over uw specifieke situatie? Geen probleem. Vul dan de gratis letselschadescan op onze website in. Voor overige vragen of voor het maken van een afspraak, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wat zeggen onze clienten

De dienstverlening was geweldig. De juristen hebben verstand van hun vak.

Dhr. R. SmithFysiotherapeut

Mijn jurist heeft mij en mijn gezin uitstekend geholpen om onze schade te verhalen. Ik ben enorm blij dat ik bij Sterk terecht ben gekomen. Zeker een aanrader!

Dhr. M. Boulfirass

De eerste week van het ongeval zat ik met heel veel vragen. Gelukkig kon mijn jurist al mijn vragen zodanig beantwoorden zodat ik met een gerust hart kon slapen. In de tweede week werd direct mijn voertuigschade vergoed en in die zelfde week heb ik tevens mijn voorschot gekregen.

Mw. R.S. Soekarnsingh

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschade juristen hebben alle kennis in huis om uw belangen optimaal te behartigen en u in woord en daad bij te staan. Wij helpen u vanaf de intake tot en met de afwikkeling van uw zaak en alle handelingen die er tussen in zitten. Denk hierbij aan het aansprakelijk stellen van de wederpartij en het inventariseren en onderbouwen van uw schade. U krijgt hierbij advies op maat, want elke zaak is anders. Daarnaast bent u in overleg altijd welkom om bij ons op kantoor uw zaak verder te bespreken. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met een van onze juristen.

Bel 020 – 369 01 65

Letselschade scan